CHIMERE MODE, EEN BIJZONDERE ZAAK

CHIMERE MODE, EEN BIJZONDERE ZAAK

Damesmodezaak Chimère in Etten-Leur verkoopt Ibu Jewels al vanaf dag één. Eigenaresse Marie-Louise vertelt waarom ze het zo’n leuk merk vindt en het goed in haar winkel past.

“Mijn compagnon Angela en ik hebben de winkel al 26 jaar. We zitten al die tijd al in het winkelcentrum van Etten-Leur maar hebben de winkel 1,5 jaar geleden verbouwd. De winkel is nu vrij groot, 185 m2. Ik denk dat we de meest opvallende winkel in het winkelcentrum zijn. We verkopen ook wat snuisterijen, kleinmeubelen, schoenen, tassen en sieraden. Het is echt een snoepjes winkel voor de vrouw.”

Een mooie aanvulling

“We verkopen merken die bij meerdere winkels verkrijgbaar zijn, maar we kijken selectief naar wat we inkopen. Wij proberen altijd de krenten uit de pap te halen. Daar past IBU Jewels goed bij. Het is een mooie aanvulling op het complete plaatje.”

Met zorg en aandacht gemaakt

“Wij hebben IBU Jewels al vanaf het begin, zo’n 3 jaar. Het is één van onze mooiste sieraden merken. Je ziet aan alles dat iemands hele hart erin ligt, dat het met zorg gemaakt en uitgezocht is. Er is aandacht aan besteed en de ontwerpster heeft gevoel voor stijl. Daar zit geen massaproductie achter. Het is echt iets moois.”

Verfrissend en verfijnd

“Elke seizoen is de collectie verfrissend en verfijnd. Het leuke vind ik dat je de nieuwe collectie heel goed kunt combineren met sieraden uit het vorige seizoen. Ik krijg ook amper tot nooit klachten, de kwaliteit van IBU Jewels is heel goed.”

 Kenmerkend: de leren band

“Voor mij staat IBU Jewels toch wel voor de leren armbanden met opgezette kralen. Die leren basisarmband kom je eigenlijk in geen ander merk tegen. Klanten komen echt voor de armbanden binnen. Je hebt een soort ‘verzamelaars’. Die kopen elk seizoen minstens één armband. Dat zegt genoeg. Ik had van de week een collega-winkelier die haar IBU-armband verloren was. Die appte gelijk ‘heb je ‘m nog, want het was echt mijn lievelingsarmband’. Het is gewoon een mooi merk.”

Persoonlijke favoriet

“Ik draag zelf graag de armbanden en heb van alle kleuren wel wat. Maar mijn absolute favoriet van dit seizoen zijn de Blue White Peggy en Blue White Fishbone. Toen ik die voor het eerst zag, dacht ik: ‘Die moet ik hebben!’. Je krijgt er gelijk een ’s zomers gevoel bij.”

Complete collectie

“Naast de armbanden verkoop ik ook de oorbellen, ringen en kettingen van het merk. We hebben een groot plateau in de winkel met de sieraden van IBU Jewels waar je echt eens een kijkje moet komen nemen.”